"Het uiteindelijke doel is optimale revalidatie"

(placeholder)

Sport en Therapie staan centraal bij FysioFit in Oosthuizen en in de Goorn.

Bij FysioFit in Oosthuizen en ook in De Goorn zijn we gespecialiseerd in Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinderfysiotherapie, Dry Needling en Echografie. Tevens kunnen wij d.m.v. Echografie met uw klacht nog gerichter aan de gang waardoor er wellicht een kortere revalidatieperiode nodig is.

Ook kan er fysiotherapeutisch getraind worden in ons trainingscentrum in Oosthuizen.

Fyiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt de patiënt aan meer bewegingsvrijheid en de kwaliteit van leven. Groot voordeel is dat binnen de praktijk de fysiotherapie altijd gecombineerd wordt met oefentherapie en/of trainingstherapie in ons trainingscentrum.

Kinderfysiotherapie bij FysioFit

De kinderfysiotherapie is 'n specialisatie van fysiotherapie en is gericht op het motorisch functioneren van kinderen van 0 tot 18 jaar. Er wordt gekeken naar de normale motorische ontwikkeling van het kind en afwijking of vertragingen daarvan. Een kind wordt doorgestuurd door de huisarts of het consultatiebureau. Het komt ook voor dat een leerkracht of een medewerker op de crèche problemen signaleert. Het kind wordt eerst onderzocht en zo nodig behandeld. Ook kunnen wij met behulp van plagiocephalometrie de afplatting van de schedel meten, welke kan ontstaan bij zuigelingen die veel op hun rug liggen. Als een baby het hoofdje steeds naar dezelfde kant houdt ontstaat er een voorkeurshouding, waardoor deze afplatting kan ontstaan.

Dry Needling

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten.

Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid en botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

Echografie

Met een echo kunnen verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat in beeld gebracht worden. Echo is geschikt om scheuren, ontstekingen, cysten en andere afwijkingen van pezen, spieren, gewrichten, slijmbeurzen op te sporen. Het genezingsproces kan gevolgd worden.

Echo kan behoren tot het normale fysiotherapeutisch onderzoek en kan aangevraagd worden door een (huis)arts in een fysiotherapeutisch consult. U kunt ook op eigen kosten een echo-onderzoek aanvragen bij FysioFit.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Hierbij richten we ons bij FysioFit op het herstel van een storing in de functie of beweeglijkheid van een gewricht. Vooral de wervelkolom speelt hierbij een centrale rol. Maar ook problemen aan het heupgewricht, zoals artrose zijn goed behandelbaar met manuele therapie waardoor de functie verbetert en de pijn vermindert.

(placeholder)

Oncologie specialisatie

Fysiotherapeuten Bente Schuitemaker heeft zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met een oncologische aandoening. De met de aandoening gepaard gaande lichamelijke en/of psychische klachten en beperkingen kunnen veroorzaakt worden door de oncologische aandoening of door de behandeling van de aandoening. Voorbeelden van klachten van een oncologische aandoening kunnen zijn: vermoeidheid, afname van conditie, beschadiging aan het lymfestelsel, problemen van het bloedcirculatiesysteem, verminderde hartfunctie, pijn en afname van kracht en beweeglijkheid.

Klachten kunnen soms ook ontstaan door de behandeling. Denk hierbij aan klachten die ontstaan ten gevolge van een operatie, chemotherapie, bestraling of het gebruik van medicijnen.

 

De fysiotherapeuten binnen onze praktijk richten zich met name op de fase na de medische behandeling, fysiotherapie kan in de curatieve, palliatieve en terminale fase, een belangrijke rol spelen bij het herstel, het verbeteren van het verbeteren van de kwaliteit van leven of de kwaliteit van het sterven. Uit onderzoekt blijkt dat er niet gewacht hoeft te worden tot de behandelingen in het ziekenhuis afgerond zijn. Het is juist goed om tijdens die behandeling al te beginnen met fysiotherapie.

De fysiotherapeut kan u adviseren en helpen bij de aanpak van onder andere:

          Arbeidsreïntegratie

          Klachten van vermoeidheid en/of conditieverlies

          Problemen bij het bewegen door een operatie, bestraling of chemotherapie

          Ademhalings-  of hoestklachten

          Spanningsklachten

          Veranderingen in de thuissituatie

          Sporthervatting


Oncologiepatiënten kunnen voor behandeling terecht bij Fysiofit. Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen kan de oncologiefysiotherapeut ook bij u aan huis komen, mits u in het verzorgingsgebied van onze praktijk woont.

De behandeling van oncologische aandoeningen wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Oncologische aandoeningen staan op de lijst 'chronische aandoeningen'. Bij deze aandoeningen wordt fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling, mits een arts u verwijst naar een gespecialiseerde oncologiefysiotherapeut. Met een aanvullende verzekering kunt u zich, geheel of gedeeltelijk, verzekeren voor de eerste 20 behandelingen. Kijkt u hiervoor uw polis na.

Indien u meer wilt weten dan kunt u contact opnemen met de praktijk.

Mensendieck